verstralers plaatsen

Elekprobs, ice, aansluitingen, ...
Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

wegens ik nu een paar setjes verstralers heb
zou ik wel es wat ideeen willen hebben van hoe ze te monteren
zonder de bumper ervoor te gaan beschadigen

wil ze alle 4 langs elkaar zetten voor de gril

en mss ook iemand aansluit schema's ervoor?
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

het zijn dees wat ik ga gebruiken
Afbeelding
komen er ook nog 2 in de mistlamp gaten
passen net

is wel niet voor op deze manta
zal zijn voor op de rally replica
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

hei manne

heb ze dan toch eindelijk eens op en in een bumper staan
Afbeelding

Afbeelding

hoe zou ik ze nu het best aansluiten?
ivm relais enzo
chriss jij kan me hierbij waarschijnlijk wel raad geven

de voeding naar de ralais zal ik 4 care pakken
en de rest kabel dikte van 2,5
3 ralais van 30w
moet ze zo dik gaan pakken omdat er ampule inkome van 100w het stuk

morgen of zaterdag even alles halen ervoor
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
Freestyler
Berichten: 300
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 11:46
Locatie: Haelen

Re: verstralers plaatsen

Bericht door Freestyler »

als je 100W per lamp gaat gebruiken, betwijfel ik of 3 relais wel genoeg zijn.

Je trekt dan 8-9 amp per lamp, en die relais zijn gemaakt op 16A.
Wordt wat aan de krappe kant denk ik.

Stuur signaal kun je iig wel doorlussen op de relais (dat ze dus allemaal op dezelfde schakelaar schakelen)
Zou dan voor het stuur signaal de originele schakelaar in het dash pakken (die draad loopt bij de gsi boom al tot voren)

Kwa voeding zou ik het volgende doen.

Een dikke kabel naar een verdeel blok (wat ze bij de audio veel gebruiken), liefst met elk een eigen zekering per aftakking.
Vanaf dat verdeel blok een kabel geschikt voor 16A per relais, en voor elke lamp een eigen relais (gezien het vermogen dat je wil gebruiken, bij standaard vermogen kun je 2 lampen per relais schakelen).

Dikte is overigens afhankelijk van de lengte, hoe langer, hoe dikker.
Ik ging lekker hard op de rotonde af, nam de bocht, ging rechtdoor, nam een lantaarnpaal mee, tikte tegen een muurtje, ging 3x over de kop, 4x in de rondte, en toen verloor ik de macht over het stuur.

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

Freestyler schreef:als je 100W per lamp gaat gebruiken, betwijfel ik of 3 relais wel genoeg zijn.

Je trekt dan 8-9 amp per lamp, en die relais zijn gemaakt op 16A.
Wordt wat aan de krappe kant denk ik.

Stuur signaal kun je iig wel doorlussen op de relais (dat ze dus allemaal op dezelfde schakelaar schakelen)
Zou dan voor het stuur signaal de originele schakelaar in het dash pakken (die draad loopt bij de gsi boom al tot voren)

Kwa voeding zou ik het volgende doen.

Een dikke kabel naar een verdeel blok (wat ze bij de audio veel gebruiken), liefst met elk een eigen zekering per aftakking.
Vanaf dat verdeel blok een kabel geschikt voor 16A per relais, en voor elke lamp een eigen relais (gezien het vermogen dat je wil gebruiken, bij standaard vermogen kun je 2 lampen per relais schakelen).

Dikte is overigens afhankelijk van de lengte, hoe langer, hoe dikker.

ah ok, dus kan gewoon die schakelaar int dach gebruiken om ze allemaal ineens aan te zetten
das ideaal
maar dat doorlussen snap ik niet helemaal
ben niet zo elektrisch aangelegd jammer genoeg

goh ma dan begint het
ok zal zien of ik 6 relais heb
die ga ik kort bij de lampen zetten
dus zal max een halve meter gaan zijn
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

ik heb het net eens gemaakt met 3 relais
omdat ik boven nog 3 relais heb gevonden van 30A
dat moet het normaal getrokken krijgen e

dan als ik 1 zekering zet
hoe zwaar moet die zijn
heb nog 1 van men ex muziek instalatie erin
mss dat ik die dan gewoon kan gebruiken

zou het dan zo moeten kloppen?
Afbeelding
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
Freestyler
Berichten: 300
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 11:46
Locatie: Haelen

Re: verstralers plaatsen

Bericht door Freestyler »

schema is idd prima, als je 3 relais hebt van 30A gebruikt, dat gaat dan prima.

Over de zekering, je gaat er 600W op belasten, dat is 50 Amp, tel daar 30% bij op, en je hebt je zekering waarde, 65A dus (die 30% is om piekspanning tijdens inschakelen aan te kunnen, bij sluiting zal die langer en hoger worden, en dan zal de zekering dus pas nageven)

Houd er wel rekening mee dat het stuk van de accu naar het verdeelblok, die 65A ook aan kan. Anders fikt die eerder weg dan de zekering ;)
De kabels van het verdeelblok naar de relais, die moeten elk 30A aan kunnen (adviseer om na de verdeel blokken ook zekeringen te steken van 20-25A)

Dit omdat je de dikke kabel van de accu naar het verdeelblok neemt, en daarna dunnere kabel naar het relais en lampen toe. De dikke kabel en de zekering kunnen die 65A dan wel aan, maar die dunne kabels naar de relais en lampen zullen bij eventuele sluiting door fikken, omdat die daar niet op berekend zijn. Die dus elk ook even afzekeren. Neem daar 25A voor, zodat de gezamelijke waarde boven de eerste zekering van 65A uit komt.
Ik ging lekker hard op de rotonde af, nam de bocht, ging rechtdoor, nam een lantaarnpaal mee, tikte tegen een muurtje, ging 3x over de kop, 4x in de rondte, en toen verloor ik de macht over het stuur.

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

ok dat begrijp ik allemaal
zo meteen eens de rest van de benodigdheden halen
bedankt voor de hulp
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
kurtmanta
Beheerder
Berichten: 4565
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 15:41
Locatie: bree

Re: verstralers plaatsen

Bericht door kurtmanta »

ik heb vandaag alles gehaald
zal der van de week maar eens aan gaan beginnen
heb me ook nog 3 zwevende zekeringen gehaald
zoals je me aangeraden hebt
tiefer breiter schneller

Gebruikersavatar
Freestyler
Berichten: 300
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 11:46
Locatie: Haelen

Re: verstralers plaatsen

Bericht door Freestyler »

mocht je hulp nodig hebben, weet je me te vinden ;)
Ik ging lekker hard op de rotonde af, nam de bocht, ging rechtdoor, nam een lantaarnpaal mee, tikte tegen een muurtje, ging 3x over de kop, 4x in de rondte, en toen verloor ik de macht over het stuur.

Plaats reactie